Aveți nevoie de mai multe informații?

Vă rugăm să ne contactați

Formular de contact 

DESCRIERE

Sistem de masurare a luminii  compus din spectrometru portabil, o fibra optica , o sfera de colectare si integrare a luminii si un calibru de intensitate luminoasa trasabil NIST.

Configuratiile  disponibile acopera un domeniu spectral 200-1700nm.

Se foloseste cu succes in analiza de rutina pt diverse tipuri de lumina, de la masurarea intensitatii luminii becurilor pana la masurarea coordonatelor exacte de culoare a luminii galbene de la semafor. In functie de spectrometrul ales, aceste sisteme pot fi calibrate  sa masoare intensitatea spectrala, stralucirea sau fluxul Watt in domeniul spectral de oridinul nm. 

Spectroradiometrele pot avea in configuratia lor urmatoarele modele de spectrometre: Blue Wave, Green Wave, Black Comet cu retea de difractie concava si Red Wave NirInGaAS. 

Soft-ul  SpectraWiz Software poate calcula valori importante ca: lumeni,cromaticitatea xy, lungimea de unda dominanta, temperatura culorii corelate  (CCT), etc. 

Sistemul pentru masurarea LED-urilor

Este compus din:

-sfera integranta IS6, care masoara cu mare precizie semnalele optice,  diametrul de 6″ ,  port de iesire 2.0, strat reflectant intern, sistem de diafragme, si iesire SMA prin fibra optica. 

– spectrometrul VIS  BLUE-Wave, pentru domeniul spectral  350-1150nm,

– fibra optica F600-VISNIR, transfera lumina cu o atenuare interna minima si nu necesita o aliniere a sistemului. 

– calibrarea fluxului radiant RAD-CAL, trasabila NIST, in W/ms.

– solftul SpectraWiz este inclus gratuit.

– sistemele preconfigurate se  livreaza cu sursa de calibrare IS-Lamp trasabila NIST, corectia de absorbtie DUST si certificatul de calibrare IRRAD-CAL-DOC

01
02
03
04

Radiometrul portabil: Stelar RAd

Sistem portabil metrologic pentru studierea luminii, instalatiilor si verificarea corpurilor de iluminat.

Masurarea luminii se face in urmatoarele unitati: Lumens/m2, (Lux) Watts/m2, microwatts/cm2, Lumen sau Watt flux, PAR, mcd, si Footcandles.

Se efectueaza in timp real diagrama cromacitatii, lungimii de unda dominante, puritatii si a temperaturii culorii corelate.

Sistemul se livreaza cu certificate trasabile NIST, carcasa rigida, USB Hub, softuri si calibrari preincarcate pentru masuratori rapide si simple.

Se poate face si un upgrade ulterior in domeniul UV (250-1100nm) sau NIR (900-1700nm)

Soft-ul este rapid, usor de folosit si conceput in special pentru tablete. Incorporeaza spectre live si afisare cromatica a spatiului color CIE 1931. Prin apasarea tastei “Capture” se genereaza rapid un raport pdf cu toate informatiile. Apasand butonul Snapshot se afiseaza linii din spectrele necesare pentru a fi folosite ca baza de comparatie pt alte sisteme de iluminare.

Specificatii tehnice :

Senzor

Spectroradiometru cu CCD Sony 2K pixel

Optica

Calitate clasa incrucisata Czerny Turner

Domeniul spectral

350-1150nm (Optional UV @ 250nm)

Acuratetea lungimii de unda

<0.25nm

Rezolutia spectrala

<1nm

Acuratetea iluminarii

+/- 5%, calibrata NIST

Domeniul de masurare

0.05-400k Lux/ 0.25-1600W/m^2

Acuratetea culorii

+/-0.001

Timp de integrare

10ms la 60s

Acuratetea CCT

    +/- 2%